En slags sjömansbiff

IMG_2049

Köttets lustar har återvänt, en bit av ytterlåret från hjortkalven hade jag kvar i kylen. Skar biten i skivor och brynte i smörolja i panna på spisen. Saltade och vred ett par varv med svartpepparkvarnen över köttet. Lade över på en tallrik, och stekte tunt skivade potatisar, lök och lite grönkål från kökslandet (Obs! ingen squash idag). Strödde över lite grönsaksbuljong och lade ned det brynta köttskivorna som jag blandade upp med potatisen och det andra i pannan. Hällde så på lite vatten och lät sjuda under lock i ca 20 minuter eller tills potatisen och löken mjuknat.

Serverade ”sjömansbiffen” med sallad av färsk vitkål, tomater och lite balsamicosirap över och en klick gelé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.