Moussaka av squash

IMG_2033 IMG_2034

Har funderat på hur jag ska använda den gula och gröna squashen som formligen sprutar fram i kökslandet. Slog mig då att squash och aubergine är nära släkt så varför skulle man inte kunna använda squash istället för aubergine till en moussaka, jovisst det gick alldeles utmärkt!

Gjorde efter ett enkelt recept på moussaka från Arla som jag hittade på webben. En ganska fast köttfärssås med lök, vitlök, nötfärs, salt och peppar, tomatpuré och passerade tomater. Det som skiljde sig från en vanlig bolognese var den lite extra kryddan av lite kanel – riktigt smarrigt.

Skivade squashen i cm-tjocka skivor, lade på hushållspapper, saltade lätt på båda sidorna och lät dem ligga på papperet och släppa lite vätska. Torkade av och stekte så skivorna ca 1 minut på varje sida.

Sedan en ostsås, bottenredning av smör och vetemjöl, tillsatte mjölk, salt och vitpeppar från kvarn som fick sjuda i några minuter. Tog bort från värmen och rörde ned ett par dl riven ost och ett uppvispat ägg.

Varvade de stekta squashskivorna med köttfärssås i en ugnsform och hällde sist över ostsåsen och strödde lite extra riven ost på toppen. Gräddade nederst i 225 graders ugn i ca 30 minuter. Lät den vila en stund innan jag serverade moussakan med lite vitkålssallad och tomat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.