Ölkorvsfylld fläskfilé med squaschplättar och vitkålssallad.

IMG_2024

Jag har gjort den här varianten av fläskfilé tidigare. Tycker det är lite spännande att göra något med fläskfilén som överraskar lite. Den här ”armeringen” kan man givetvis variera i styrka och smak. Jag valde en rätt pepprig korv för att skjutsa på fläskfilén lite, tycker att den behöver det.

Putsade bort huvud och svans på fläskfilén, tog mitt runda brynstål och stack genom fläskfilén på längden och vred sedan in korven så den kom ut på andra sidan utan att titta ut på flera ställen på vägen, kan vara lite kinkigt att trycka in den men med lite tålamod går det oftast bra!

Kryddade sedan filén runtom med salt och nymalen svartpeppar och någon mera krydda efter tycke och smak, grillade den, först på direkt värme så den fick lite färg och sedan på lite svagare indirekt värme tills den var genomstekt.

Serverade de uppskurna filébitarna med squashplättar, som jag stekte a´la minut av en smet av riven squash, ägg, mjöl och salt. Till det också den återkommande salladen av färsk vitkål, salt, pressad citron och finhackad dill. Borde ha varit en god sås till tyckte kära hustrun och det kan jag vara benägen att hålla med om, kanske en kall sås gjord på gräddfil, majonnäs, vitlök och salt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.