Biff Hasse, fransyska av hjortkalv, rödbetor med kapris, lök, friterad sötpotatis och stingsås.

IMG_1945

När jag vaknade i morse låg jag och funderade på hur kvällens middag skulle komponeras. Alla har vi ju våra böjelser! Hade tagit fram en fransyska från höstens jaktlycka, en kronhjortskalv. Biff Rydberg och Biff Greta susade förbi i tanken, men här kommer min variant, nämligen Biff Hasse!

Fransyskan från hjortkalven, eller annat mört nötkött – oxfilé eller hängmörad biff, putsades och skars i 2 cm bitar. Saltade med ett sellerisalt och lät ligga framme tills det var dags att steka.

Råstekte ett par rödbetor som jag skalat och tärnat, mot slutet när rödbetsbitarna mjuknat tillsatte jag kapris, hällde över i en ugnsform och höll på värme i ugnen. Stekte även en gul kök i tärningar och hällde över i samma ugnsform och höll på värme.

Skalade och skivade sötpotatis som jag sedan friterade i olja så de blev färdiga lagom till serveringen. Lät dem rinna av på hushållspapper och serverade med flingsalt över.

Gjorde en stingig sås av Colmans senapspulver, en tesked vatten, en sked majonnäs och ett par skedar crème fraîche. Hackade sedan ett par bitar snabbsaltad gurka som jag blandade i såsen och sedan ställde kallt att dra till sig smakerna en stund.

Stekte sist det tärnade köttet i smörolja till önskad grad. Serverade med den friterade sötpotatisen, rödbetorna med kapris, löken och stingsåsen och ett par tomatklyftor förstås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.