Vegetarisk ”hittepåtallrik” till kvällen

IMG_1942

Åt en alldeles fantastiskt god lunch på Färna Herrgård idag, tack Inga-Lena för den fina kummelfilén med goda gröna tillbehören. Det fick därför bli lite lättare till kvällen, rentav av en ”hittepåtallrik” som, om det inte vore för äggen, skulle vara vegansk. Nu blev det i alla fall vegetariskt!

Skördade min första grönkål från kökslandet som fick bli basen för det gröna, repade av från stjälkarna och fräste lätt i smörolja tillsammans med stjälkselleri och färsk rödlök skurna i skivor. Tillsatte några färdigkokta delikatess- eller färskpotatisar delade på hälften och så ett par zucchiniblommor, även de från det egna kökslandet. Kryddade lätt med salt och något varv med svartpepparkvarnen.

Kokade ett par ägg och slog ihop en dressing av en msk fransk osötad senap, lite flytande honung, sherryvinäger samt olivolja, lite i taget tills det blev en slät och krämig konsistens och balanserad smak.

Serverade tallriken med det gröna från pannan i botten och med de kokta äggen i bitar, några tomatklyftor, snabbsaltad gurka, rostade solrosfrön, dressingen och lite solrosskott på toppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.