Kycklingleverragu

JUJhpLQmCIa-rFFN9bcse6bC0uP3PGzwpBGKuBgIB_4 xGNH0VXTeBViYck2ohDFfVbZwqMm-ZxW4NNeWSWezFs

Många rynkar på näsan lite grann när man nämner lever. Tror kanske att det är gamla skolmatsfobier som finns om hårda och torra leverskivor som inte gjorde någon människa glad. Glad blev jag alltid då min fru lagade den här rätten, en av hennes paradnummer i köket. Nu får hon inte så mycket plats i köket längre, gissa varför?

Finhackade och fräste en gul lök i smörolja. Vi hade ett halvt paket bacon kvar i kylen efter Skreikotletten häromdagen som vi skar i fina strimlor som fick steka med löken (bacon är dock inte nödvändigt, det blir gott ändå). Levern sköljdes och skars ren från hinnor och hårdare fästen etc, sedan i jämnstora bitar. Ner i pannan ihop med lök och bacon och bryntes samt kryddades med salt, svartpeppar från kvarn och torkade blandade örtkryddor från Provence (går även bra med bara timjan och/eller annan örtkrydda som du gillar). På med lite mjöl och därefter rörde vi om innan grädden och kokvatten från potatis och morötter fick gå ner till bra konsistens. Ragun behövde nu få lite färg av colorit (soja för färg) och sedan smakas av  med salt, peppar, en skvätt balsamvinäger och så lite sötma från portvin eller sherry som sätter extra knorr på det hela! Observera att jag skrivit vi istället för jag, betyder att vi kompade i köket idag hustrun och jag.

Serverades med kokt potatis och morötter. Går lika bra att servera med ris också!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.