Rimmad torskrygg med kokt potatis, sparris och dillemulsion

IMG_1882

Hade portionsbitar av torskrygg i frysen som jag tog fram och lade i en 7-procentig saltlag (3,5 cl salt och 5 dl kallt vatten) och lät den tina samtidigt som den fick dra åt sig av sältan i lagen. Lyfte över fiskbitarna i en smord ugnsform, lade en klick smör på varje bit och körde i 160 graders ugn tills innertemperaturen var 47-48 grader, tog ut ur ugnen och lät vila samtidigt som jag öste över lite av smörvattnet över fisken.

Gjorde en dillemulsion såhär; Blandade hackad dill, ett ägg, saften av en halv citron och lite salt i en smal bunke. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion. Rörde ned ett par msk kallt vatten och smakade av.

Serverade torskryggen med nykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.