Lättrimmat majskycklingbröst med lyxris

IMG_1697

Köpte en majskyckling som jag styckade upp i lår, bröst och vingar samt skrovet som jag kokade fond på. Lade bröst, lår och vingar i 5% saltlag några timmar i kylen.

Tog upp kycklingdelarna ur saltlagen och torkade av med hushållspapper. Lade i smord ugnsform med skinnsidan uppåt och kryddade med citronpeppar. Körde i 200 graders ugn med varmluft och tog ut brösten när de kändes färdiga och lät låren steka ytterligare 5-10 minuter.

Sköljde och kokade jasminris färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Ställde tillbaka riskastrullen på spisen och rörde ned ett ägg som fick stelna till under omrörning, tillsatte sedan frysta ärtor och räkor från lag, kryddade lätt med curry och lät ärtor och räkor bli genomvarma. Det här riset åt vi en modell av i London för en väldans massa år sedan och som fortfarande sitter kvar på smaklökarna och återkommer då och då på menyn hos oss.

Serverade kycklingbröstet uppskuret i skivor med en timbal av ”lyxriset” och några skedar av stekvätskan som bildats i ugnsformen samt ett par piccolotomater skurna i halvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.