Fylld skinkschnitzel, blomkålscreme och varm potatis- och gurksallad

IMG_1686

Köpte skinkschnitzel som jag tänkte göra två olika rätter av. Idag blev det en variant där jag först bankade ut skinkskivorna mellan plastfolie med en kastrull. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar och lade på ett katrinplommon, en äppelskiva och lite inlagd ingefära på varje skiva och vek ihop till en portmonnä och fäste ihop med en tandpetare. Kryddade utsidan med salt och svartpeppar och vände sedan i mjöl. Stekte i smörolja och lade sedan över i ugnsform och gå färdigt på varmhållning 80 grader.

Kokade blomkål i saltat vatten tills den mjuknat. Hällde av vattnet och mixade till slät crème med en klick smör och lite grädde. Smakade av med salt och nymalen vitpeppar.

Kokade potatis i bitar, skar gurka i tärningar som jag stekte i pannan där köttet hade stekts, lade i ett par äppelklyftor, de kokta potatisbitarna, kryddade med en nypa salt och en skvätt balsamvinäger och skurna stjälkar av ärtskott.

Skar varje schnitzel i två bitar och serverade på potatis- och gurksalladen med blomkålscremen och lite ärtskott på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.