Hagby Gårds kycklinglever i panna med lök, morötter och grädde

IMG_1675

Har nog pratat gott om den här rätten tidigare men det tål att upprepas. Den här gången med kycklinglever från Hagby Gård som jag skar rent från senor och knutor, sköljde, skar i bitar, torkade av och brynte i smörolja tillsammans med hackad gul lök. Saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över, strödde lite mjöl över och hällde i grädde samt kokvatten från bitar av morötter som jag kokade i en kastrull bredvid. Smakade av med Kikkoman soja, lite colorit för färgen, en skvätt röd balsamvinäger och lite torkad timjan. Lät sjuda en stund lagom så levern blev lätt rosa inuti. Tillsatte de lättkokta morotsbitarna.

Serverade leverpannan med en ristimbal, syltade gröna tomater och lite ärtskott på toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.