Soppa med Mälargös

IMG_1674

Hade pinfärsk gösfilé direkt från min fina fiskarkontakt här i vår del av Mälaren. Började med att skala och bita morötter, potatis, fänkål, röd spetspaprika och lite purjolök. Fräste allt i neutral olja, tillsatte en umamibuljongtärning och saffran mortlat i lite salt. Fräste en stund och slog sedan på lite vatten och lät sjuda en stund utan lock, fyllde på med lite grädde efterhand tills grönsakerna var lagom aldente. Smakade av, tillsatte lite syra i form av vitt vin (går bra med citron eller vinäger också). Skar den färska gösfilén i bitar och rörde ned i kastrullen med soppgrunden, lät fisken bli precis genomkokt och serverade sedan på värme tallrikar med tunnhyvlad fänkål på toppen. Serverade nybakat surdegsbröd till med lite kallpressad och ofiltrerad olivolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.