Pannkaka med sockerstekta äpplen och crème fraîche

IMG_1644

Har man ätit en rejäl lunch bestående av rotmos och kokt rimmad fläsklägg kände jag att det skulle vara något lättare till kvällen. Ingen bantarmat direkt men man kanske inte behöver äta så mycket.

Hittade receptet på ICA:s webb och skillnaden med de här tillbehören gör pannkakorna lite mera spännande. Jag gjorde den ännu mera spännande eftersom jag tillsatte en skvätt limoncello istället för citronjuice.

Här är beskrivningen direkt saxat från ICA:s web;

”Skala och skär äpplena i klyftor. Hetta upp en stekpanna med smöret och bryn äppelklyftorna.
Strö över socker och kanel. Fräs äppelklyftorna i sockerblandningen.
Tillsätt citronjuice och låt småputtra ett par minuter tills vätskan i pannan börjat få en sirapsliknande konsistens.
Gör Pannkakssmet och stek pannkakorna. Lägg upp och skeda över äpplena. Klicka på crème friache. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.