Torskrygg med räkor och dill

IMG_1628

Lite onsdagsgott, kan väl också kallas vanlig fiskgratäng men jag hade faktiskt torskrygg så det blev mera festligt än en vanlig gratäng. Tinade torskrygg till hälften, lade i ugnsform, saltade lätt och lade en klick smör på varje bit. Ställde i 180 graders ugn och lät gå nästan färdig. Gjorde en vit grundsås med gräddmjölk som jag smaksatte med hummerfond på flaska och finskuren dill. Sist lade jag ned upptinade, skalade räkor.

Hällde över räksåsen över fisken och rev lite cheddarost över och ställde in i ugnen att gratineras lite snabbt på hög värme. Serverade sedan den gratinerade fisken med kokt potatis samt gurka och isbergssallad som jag först fräst i smörolja och kryddat med flingsalt, en liten skvätt vit balsamvinäger och finskuren dill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.