Rillette på lax med dillkokt potatis och grönsallad

IMG_1624 IMG_1623

Låter ju elegant med rillette men är ju inte särskilt märkvärdigt, består av sönderdelat kött, fågel eller fisk som serveras kallt eller varmt på en tallrik eller på macka. I mitt fall handlade det om att ta vara på rester från julbordet där jag serverat varmrökt lax med en romsås som jag blandat av crème fraîche, majonnäs, sikrom och en skvätt sweet chilisås. Jag plockade isär det kylskåpskalla laxköttet och vände ned romsåsen. Vips hade jag en jättegod röra som jag, med hjälp av en cylinder, packade upp på tallrikar och dekorerade med ett par minitomatklyftor. Serverade med dillkolt potatis och sallad samt nybakad baguette med purfärsk ofiltrerad olivolja, hemköpt direkt från Toscana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.