Skinksås med pasta

xOTNVzRHfSCyRDNWlaGLl6msNcdOzdbpNHAlvh8xD5c

Tog fram en bit kokt skinka från frysen (det var faktiskt sista biten av julskinkan som jag frsyte in då jag insåg att vi aldrig skulle äta upp hela skinkan som vi köpt). Skar skinkan i tärningar och fräste i kastrull tillsammans med en hackad gul lök och en finskuren vitlöksklyfta. Strödde lite vetemjöl över som jag rörde ner innan jag fyllde på lite kallt vatten, en skvätt grädde och så den där lilla syran som idag blev en liten sked av fikonvinäger eftersom den ljusa balsamvinägern var slut. Sedan smakade jag av med salt och svartpeppar från kvarn, tillsatte finskuren bladpersilja och serverade skinksåsen till nykokt pasta, återigen blev det Paolo Robertos färska pasta som är jättefin och som jag gärna gör reklam för. En nypa nyriven cheddarost toppade anrättningen ihop med en persiljekvist. Ofta är det allra enklaste bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.