Fläskfilé på syrad rödkål med bakad potatis och rödlökssmör

IMG_1599

Lite fredagsgott gjorde jag häromdagen av en bit fläskfilé (jag hade vildsvinsfilé men det går utmärkt med vanlig fläskfilé). Hade rödkål som jag strimlade och sedan fräste i smörolja, tillsatte salt, sirap, nymalen vitpeppar och så lite balsamvinäger till önskad balans mellan syra, sötma och sälta! Lät sjuda en stund och höll på värme. Hade preparerat stora mjöliga potatisar genom att tvätta dem och sticka små hål i skalet och sedan lagt i ugnen att baka på 200 grader i ca 1 timme.

Rörde ihop rumsvarmt smör och finskuren rödlök som jag låtit fräsa mjuk i smörolja utan att ta färg. Tillsatte salt och smakade av, rullade in i glaspack och lade i kylskåpen en stund att stelna till.

Helstekte fläskfilébiten i panna och kryddade med salt och nymalen svartpeppar. Lät vila innan jag skivade upp filén och lade på en bädd av rödkålen och serverade den bakade potatisen med smöret bredvid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.