Surf & Turf

IMG_1498

Lyxbetonad söndagslunch med hela familjen. På 60-talet myntades surf and turf på restauranger på både väst- och östkusten i USA. Kom så småningom över till oss här i Sverige men det var inget för oss då, budgeten tillät inte såna utsvävningar, blev ofta varma mackor om det skulle vara lite festligt! 🙂

När vi nu skulle fira min födelsedag i efterskott villa jag gärna överraska med en lyxbetonad lunch. Handlade både hummer och hängmörad biff. Skar biffen i 2-cm skivor, blev nog 200-grammare tror jag, som först fick ligga i rumstemperatur en timme. Kryddade med salt och cajunkryddblandning. Grillade köttet knappt medium och ställde i 50 graders ugn på varmhållning. Förfriterade skurna potatisstavar tills de mjuknat något i medelvarm olja. Delade humrarna och knäckte klorna med en nötknäppare. Gjorde två kalla såser som jag serverade bredvid, en sås av majonnäs, turkisk yoghurt smaksatt med mango chutney och den andra på samma grund men smaksatt med chilisås. Precis innan serveringen friterade jag pompen i het olja, halstrade hummerhalvorna på varm grill.

Serverade köttet och hummern med den nyfriterade pompen på tallrikarna och såserna vid sidan om. Gött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.