Långbakad grissida med kålrotsstrips och potatismos med salvia.

IMG_1452

Efter en vecka med nästan ingen matlagning och utan wi-fi har jag både matlagnings- och bloggabstinens. Satsade på en bit färskt fläsk med svål, som jag skar ett rutmönster i, och kryddade med en blandning av salt, mortlad fänkål, nymalen svartpeppar. Gned in kryddblandningen ordentligt – i skårorna på svålsidan också. Lade i ugnsform med svålsidan upp och bakade i 130 grader i 2,5 – 3 timmar. Tog ut och lät svalna. Så här långt kan man göra färdigt i förväg och innan man serverar fläsket skär man det i portionsbitar, penslar med en blandning av sirap och vinäger och kör i het ugn tills bitarna blir genomvarma och får färg.

Serverade det ugnsbakade fläskbitarna på strips som jag skurit av kålrot och kört i 230 graders ugn med olja och flingsalt, potatismos, några tomatklyftor och salviablad som jag först vände runt i de heta kålrotsstripsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.