Aladåb på rimmad grisbog, ugnsstekt potatis och grönsallad

IMG_1437

Lite nördvarning är det allt men jag tycker det här är så himla gott, kan kryddas efter behag. Sjöd den rimmade bogen ett par timmar i vatten med lite salt, svartpepparkorn, lagerblad, en morot och lite lök. Lät sedan köttet svalna i lagen. Tog upp köttet och skar i mindre oregelbundna bitar, reducerade lite av koklagen och lade ett par gelatinblad i blöt. Rostade svartpepparkorn, fänkålsfrön och några pistagenötter i torr stekpanna. Mortlade de rostade smaksättarna och blandade med de skurna köttbitarna och packade i en form. Lade i de blötlagda gelatinbladen i den kokande lagen och rörde om. Hällde över lagen i formen med köttet. Lät sedan svalna, först i rumstemperatur och sedan i kylen.

Dagen efter serverade jag den uppskurna aladåben med ugnsstekt skivad potatis, sallad, snabbsaltad gurka och tomatklyftor samt en klick majonnäs. Aladåben är en riktig höjdare på hård macka också förresten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.