Saltsyrlig vitkålssallad med grillade/ugnsstekta BBQ-ribs,

IMG_1436

Här är det inte revbenen som är huvudnumret, de hade jag saltat lite på och förkokat i 130 graders ugn i folie ett par timmar innan de skulle göras iordning för kvällen. Det kan man göra någon dag innan om man vill också, bara att förvara kallt innan man kör dem i ugnen eller grillen med glaze efter behag. Nej här var det faktiskt den jättegoda vitkålssalladen som jag fick i veckan till lunch på Restaurang Säsong i Saluhallen Slakteriet. Frågade givetvis om receptet – och såhär lätt är det. Skär färsk och spröd vitkål i bitar, varva med lite salt i en rejäl skål, pressa citron över och massera runt ordentligt med händerna och ”boxa” lite mot kålen så bladskikten delar sig och nås av saltet och syran, låt stå i kylen minst ett par timmar innan du serverar den med en dillkvist antingen som separat sallad eller som tillbehör till något grillat eller stekt. Vänd gärna runt vitkålen någon gång ibland när den står i kylen. Gör du en rejäl sats har du sallad för hela veckan om den förvaras i kylen.

Jag serverade vitkålssalladen till mina BBQ-ribs och ett par skedar hemkokt BBQ-sås, för övrigt samma sås som jag glazade spjällen med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.