Skogens spännande lasagne

IMG_1429

Såg en receptidé i tidningen i söndags, såhär fick det bli med resterna av en kronhjortsstek som alltså var rosastekt och färdig i frysen. Skar tunna skivor av steken när den var halvtinad, då är det lättare att få tunna fina skivor som mera liknar skav.

Fräste en hackad gul lök tillsammans med kantareller, kryddade med några mortlade enbär, salt, nymalen svartpeppar, finhackad färsk timjan och rosmarin, en hackad vitlöksklyfta och ett par msk vodka. Lade sedan ned det skivade köttet och vände hastigt runt på rätt hög värme. Ställde åt sidan. Gjorde en bechamelsås som fick sjuda lätt en stund, smaksatte med salt och nymalen vitpeppar och sist hade jag i en rejäl näve riven lagrad ost. Varvade bechamelsås, färska lasagneplattor och skav- och svampröran med såsen underst och överst. Strödde lite av den rivna osten ovanpå och gräddade i 215 graders varmluftsugn i ca 20 minuter eller tills ytan blev lagom brynt.

Serverade ”skogslasagnen” med sallad, tomat och rårörda lingon. Vill man ha de rårörda lingonen med vuxenpoäng kan man späda med en kapsyl vodka eller två!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.