Pocherad torskfilé med finskuren fänkål och purjolök, kräftstjärtar samt blomkålsmos.

IMG_1426

Nu hade jag fiskabstinens, fick bli både kräftor och torskfilé. Köpte några färska kokta kräftor som jag tog tillvara spadet till att sjuda fiskfilén i. Petade ur kräftköttet från klorna och lade i en skål. Kokade blomkål i saltat vatten. Sjöd torskfilén lätt i kräftspadet, skar färsk fänkål och purjolök på den tunnaste inställningen på mandolinen och lade det finskurna över fiokfiléerna i kastrullen. Gjorde mos av den kokta blomkålen med en mixer, smakades av med grädde, en klick Bregott, salt och vitpeppar från kvarn.

Serverade torskfilén med den finskurna fänkålen och purjolöken över samt blomkålsmoset och kräftstjärtar med skal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.