Karamelliserad sparris med grönsaker och löjrom

IMG_1395

En trevlig förrätt med lite annorlunda smakton. Inspirerades vid de Nordiska Mästerskapen i food truck som hölls i Mariefred för någon vecka sedan. I en vagn kunde man köpa en smakportion av just karamelliserad sparris som föll mig på läppen. Så här gjorde jag:

Smälte socker i stekpannan tillsammans med en klick smör och lite salt, lade sedan de olika ingredienserna, efterhand i koktidsordning, i karamellsåsen, först klyftor av späd rödlök, finskuren blast av d:o, bitar av grön sparris och sist vände jag runt små tomater som jag först halverat. Vred några varv med svartpepparkvarnen över och öste upp på tallrikar. Kompletterade med en sked löjrom och några klickar hemgjord majonnäs som jag smaksatt med brynt smör. Rev slutligen över rostade makadaminötter och några tunna strimlor hårdost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.