Lax i gräddsås med pasta = snabbmat

IMG_1386

Jag brukar alltid ha någon laxbit i frysen, är så himla god och bra mat som ofta säljs till lockpris, då passar jag på. Nu hade jag en halv laxsida som jag tog fram och tinade. Den största biten rimmade jag i lite salt- och sockerblandning och lade i plastpåse i kylen där den får ligga ett par dygn, vänder den några gånger så rimlagen kommer åt överallt.

Stjärtbiten gjorde jag kuber av som jag saltade lite på medan jag satte igång pastakoket. Testade att lägga i krondill i pastavattnet men jag tror det var förgäves, påverkade inte smakan på pastan som i och för sig var jättegod ändå. Slog i någon dl grädde och ett par msk crème fraîche i en kastrull, kryddade med en fiskkryddblandning (går lika bra att smula ned lämplig mängd av en fiskbuljongtärning). Smakade av med lite nymalen svartpeppar och lade sedan ned laxkuberna som fick ligga och bli precis färdiga, fick späda med ett par skedar pastavatten också så inte såsen blev för tjock.

Rörde ned lite nyplockad och skuren mangold i den avhällda pastan och skedade upp på djupa tallrikar med laxen och såsen ovanpå. Allt i princip klart på 10 minuter, dvs den tid pastan tar att koka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.