Ugnsgrillade kamben med coleslaw och BBQ-sås

IMG_1375

Inget ont som inte har något gott med sig, när vädrets makter spelar oss ett spratt får vi väl kontra med något matnyttigt – man kan ju lägga energin på att laga lite långkok så här mitt i sommaren.

Hade köpt kamben (den finaste delen av revbenen på grisen) som jag jag kryddade med salt och nymalen svartpeppar, slog in i folie och lade i 115 graders ugn där de fick ligga ca 3-4 timmar och sköta sig helt själva. Framåt kvällen gjorde jag iordning en coleslawsallad där jag bara vände ned finstrimlad vitkål i en röra av crème fraîche, majonnäs, salt och svartpeppar och grovkornig senap. Rörde också ihop en glaze av Kikkoman soja, Worcestershiresås, sirap, ett par msk apelsinmarmelad och nymald svartpeppar. Lade ut de förkokta kambenen med köttsidan uppåt på en ugnsplåt med folie på. Skedade över glazen och körde i 230 graders ugn i grilläge. ville inte köra igång utegrillen men det hade förstås gått lika bra. Lät benen gå i ugnen tills de fått fin färg.

Serverade de möra kambenen uppskurna i bitar med coleslawsalladen och BBQ-sås i en liten skål vid sidan om på tallriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.