Kycklinglever i Vermouth med pasta och strimlad salvia.

IMG_1370

Här är en Italieninspirerad rätt med vuxenpoäng. Dvs du måste gilla lever och sen är det ju vermouth i såsen., en utomordentligt trevlig vardagsmiddag eller varför inte en förrätt om du törs.

Putsade den fina kycklinglevern, stora fina levrar från Hagby Gård, prisbelönt leverantör av kycklingråvaror till flera guldkrogar i vår Kungliga huvudstad. Hackade en färsk gul lök och fräste lätt i smörolja, tillsatte bitar av den putsade levern, kryddade med salt och nymald svartpeppar. Rörde runt och pudrade över ytterst lite vetemjöl och fräste ytterligare en stund. Spädde med Vermouth och ett par matskedar av kokvattnet till pastan. Smakade av med Kikkoman soja.

Serverade nykokt pasta i djupa tallrikar med kycklinglevern och vermouthsåsen med finskuren färsk salvia på toppen. Tänkte att riven parmesanost kanske skulle ha passat bra också, men då var middagen redan uppäten.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.