Det smakar hav!

IMG_0207

Så här kan det bli när havet suger. Musslor i soppa och vitlöks- och persiljegratinerade, räkor, bröd och lokalproducerad ost från Wernergården i Karbenning och så lite grönt i form av tomat- och mozzarellasallad med basilika. Den enda tillagningen för den här härliga onsdagsmiddagen var musslorna som jag kokade hastigt i vitt vin, vatten, salt, en halv hackad chilifrukt, vitlöksklyfta och hackad lök. När musslorna öppnat sig öste jag över dem med en hålslev i en bunke. Lät kokvätskan reducera och spädde sedan med grädde som fick koka ihop lite innan jag öste tillbaka musslorna som skulle vara till soppan. Musslorna som skulle gratineras bröt jag isär och tog bort ena skalhalvan och lade den andra med musslan i en ugnssäker form. Blandade ett vitlökssmör, saltade och tillsatte finskuren persilja i smöret. Klickade över i varje mussla och gratinerade hastigt på hög värme. Pudrade över lite ströbröd efter en stund och lät sedan gå i ugnen ytterligare några minuter!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.