Sotad lax med wokade nudlar och vitkål

IMG_1336

Begreppet ”sotad” hör man rätt ofta, är en variant av stekning där man först klappar in en lämplig kryddblandning i det som skall sotas och sedan steker i het och torr panna. Tillredningssättet lämpar sig både för fisk och kött. Med den snabba sotningen stängs porerna och saften stannar i råvaran. Idag hade lax som jag tagit fram från frysen. Skar den ren från skinn och putsade till den och skar i bitar. Hade kryddblandning kvar sedan jag sotat gösfilé för en tid sedan så jag körde med den också till laxen. Så här hade jag blandat kryddmixen
1 krm paprikapulver
2 krm salt
1 krm lökpulver
1 krm vitlökspulver
1/2 krm chilipulver
1/2 krm vitpeppar
1/2 krm svartpeppar, finmald
1/2 krm stött timjan
1/2 krm stött oregano

Kokade nudlar enligt anvisningar på förpackningen, silade av och spolade kallt vatten över. Tillbaka i kastrullen med lite sesam- och rapsolja. Innan serveringen wokade jag nudlarna och smaksatte med lite fisksås.

Fräste färsk vitkål i woken och blandade med lite syrad kål som jag hade i en burk. Kryddade med salt och lite sirap. Höll varmt skål i ugnen.

Fräste fiskbitarna som jag först vänt i kryddblandningen. Stekte hastigt på alla sidor. Lade i skål och lät steka efter i ugnen en stund.

Serverade de nywokade nudlarna med kålen och laxbitarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.