Viltfärsburgare med bröd och ugnsrostad potatis

IMG_1288

Ikväll var det fjäsk för kära hustrun, blev burgare – en av hennes favoriter. Hade kronhjortfärs i frysen som jag tog upp och tinade för någon dag sedan. På förmiddagen blandade jag i salt i färsen och ställde tillbaka i kylen.

Förberedde alla tillbehör såhär, blandade en chilimajonnäs genom att mixa 1 ägg, en skvätt vitvinsvinäger, chilisås, stark söt senap, salt, nymalen svartpeppar med ett par dl neutral olja. Rundade av med ett par msk kallt vatten som jag rörde ned med en sked och smakade av salt och peppar.

Skalade och skar potatisar i stripsliknande stavar, lade i ugnsform med olja och flingsalt och lade också på några ”de Padrone” (grill piemento) och körde i 230 graders varmluft.

Bearbetade färsen med några msk kallt vatten, nymalen svartpeppar och lite mera salt. Tryckte ut i hamburgerpress och stekte i smörolja i stekpanna på spisen.

Serverade burgarna med chilimajonnäsen, några ringar rödlök, tomatskiva och ett par ostskivor med värmda färdigköpta hamburgerbröd och den ugnsstekta potatisen och den hårdstekta grillpiementon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.