Variant av kreolsk gryta

IMG_1287

Jag gjorde kryddkorvsfylld fläskfilé i helgen. Fick då kvar lite delar av fläskfilén som jag putsat bort och lade på lut i kylen. Jag hade också en kryddkorv kvar!

Skar köttbitarna i mindre strimlor, skar kryddkorven i sneda skivor. Brynte kött och korv i kastrull tillsammans med lök. Kryddade med salt och nymald svartpeppar. Pudrade över lite vetemjöl och spädde med vatten från potatis- och morotskoket som  skulle bli tillbehör till grytan. Toppade med en skvätt grädde och skar några gröna kärnfria oliver som jag tillsatte innan serveringen.

Serverade grytan med nykokt potatis och morötter, toppade med ärtskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.