Ugnsbakad lammlägg i crossoversås

IMG_1253 IMG_1254

Långkok igen, den här gången lammlägg. Lyssnade på radion i förmiddags och lät mig inspireras av lite Marockanska smaker som jag kompletterade med en Asiatiskt touch.

Putsade två lammläggar som jag brynte i olja, kryddade med salt och persilade och lyftande över i ugnsform. Hackade gul lök och ett par morötter, två vitlöksklyftor som jag brynte i samma panna som jag brynt köttet i. Kryddade med salt och nymald svartpeppar, mald spiskummin, paprikapulver och gurkmeja. Tillsatte ett par skedar paprikapasta och rörde ned en burk kokosmjölk. Smakade av med salt och hällde över lammläggarna i ugnsformen. Täckte över med folie och ställde in i 130 graders ugn där jag lämnade dem ifred i minst fyra timmar. Slog sedan över ugnen på varmhållning där de fick stå tills det var middagsdags.

Serverade köttet från lammläggarna med den mustiga såsen och nykokt jasminris med cayennepeppar över och så lite ärtskott på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.