Sjömanshögrev

IMG_1219

Blev en variant av sjömansbiff ikväll, inte för jag ville vara kreativ och hitta på något nytt utan egentligen för att jag gillar att laga allt i en gryta. Blir så mustiga smaker av det!

Hade en skiva högrev som jag delade upp i 4-5 cm bitar. Brynte i smörolja i stekgryta på spisen, tillsatte morot och gul lök i bitar, kryddade med salt och nymald svartpeppar, lagerblad, ett par skedar tomatsås (hade hemkokt tillhands – annars går det med en msk tomatpuré) och några stänk Worcestershiresås och lade sedan på locket och vred ned värmen så det bara sjöd lätt i grytan. Lät sjuda i drygt en trimma då jag skivade ett par potatisar tunt och lade överst i grytan. Öste över potatisen från botten av grytan och lade sedan på locket igen och lät gå tills potatisen mjuknat och då var köttet också mört och mustigt.

Serverade köttet och potatisen med den goda skyn samt smörfrästa bönor och skuren persilja över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *