Biff Rioja

IMG_1172

Min högst personliga variant av Biff Bourgogne är att välja en god Rioja som för omfamna köttet och småsjuda under drygt en timme eller tills köttet är mört!

En bit nötkött, högrev, märgpipa eller ytterlår skärs i 2 cm kuber, och fräses i smörolja med grovhackad lök och morötter samt små tärningar av någon skinka/fläsk, gärna rimmat, lufttorkat eller lättrökt. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar, pudrade över lite vetemjöl och klickade i lite tomatpuré och rörde om. Tillsatte rödvin så det nätt och jämt täckte köttet. Lät sedan sjuda under lock med lite omrörning då och då. Spädde vid något tillfälle med lite vatten samtidigt som jag smakade av sältan och kompletterade med någon örtkrydda, jag hade torkad timjan men det är efter eget tycke och smak!

Skalade ett par morötter och lite färsk knipplök och skar i bitar. Fräste i smörolja med en nypa socker och lite salt och lade seran på lock och lät gå tills morotsbitarna var al`dente.

Serverade Biff Rioja med kokt potatis, morötter och lök samt några tomatklyftor och en bit snabbsaltad gurka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *