Kalventrecote med ugnsbakad sötpotatis och hasselnötssmör

Kallventrecote med ugnsbakad sötpotatis och hasselnötssmör

Inte så ofta nu för tiden, men ibland kan jag längta riktigt mycket efter en stekt köttbit med något enkelt tillbehör. Skar skivor av en bit kalventrecote som jag tinat upp från frysen. Lätt skivorna ligga till sig i rumstemperatur en stund. Under tiden skar jag sötpotatis i stavar, blandade med rapsolja och körde i 225 graders varmluftsugn med lite flingsalt över.

Rostade en näve hasselnötter i torr stekpanna, mixade sedan dessa och blandade med smör, salt och svartpeppar från kvarn och några droppar pressad citron. Rullade ihop i plastfolie och lade att stelna i kylskåpet.

Kryddade sist köttet med salt och svartpeppar, stekte köttskivorna ett par minuter på var sida och lät de sedan ligga och vila i fem minuter innan jag serverade med den ugnsbakade sötpotatisen och en rejäl bit av det goda hasselnötssmöret. Tips om hasselnötssmör fick jag av min gode vän Peder Mattson som berättade att han hade det som tillbehör till en bit hjortkött om jag inte minns fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.