Kronhjortsbiff med rökt sidfläsk, smörstekta kantareller och hasselbackspotatis.

Kronhjortsbiff med rökt sidfläsk

Tog fram en bit kronhjortsbiff ur frysen igår förmiddag. Likaså en påse kantareller, nu skulle det bli närproducerat till kvällen.

Skalade ett par potatisar som jag sedan skar i tunna skivor, dock inte helt igenom utan så potatisen hängde ihop nedtill. Saltade och klickade lite smör över och stekte i smord form i 230 graders ugn under ösning i knappt en halvtimma. Tog ut och strödde riven ost över och gratinerade färdigt i ca 15 minuter.

Stekte de urkramade kantarellerna i smör tillsammans med en halv finskuren gul lök. Saltade och vred ett par varv med vitpepprkvarnen och ställde åt sidan och höll varmt.

Skar hjortbiffen i 2 cm medaljonger, lindade en rökt sidfläskskiva runt kanten på varje biff (hjortköttet är ju så väldigt magert så det blir extra gott att tillföra det feta i sidfläsket) och fäste upp med cocktailpinnar. Kryddade med salt och nymalen vitpeppar och stekte så biffarna fick fin färg på båda sidor. Vred ned värmen något och lät steka till önskad grad, dvs rosa till frun och lite rödare till mig. Lät köttet vila på tallrik i fem minuter.

Serverade hjortmedaljongen med de smörstekta kantarellerna över, hasselbackspotatisen, lättstekta gröna bönor (också dessa från frysen och tidigare egen skörd), ruccolasallad och en sked bea (hemgjord eller färdigköpt, idag blev det färdigköpt!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.