Skink- och blomkålsgratäng

Skink- och blomkålsgratäng

Allt i en form igen, till kvällen eller lite lättare lunch kan den här gratängen rekommenderas.

Ett blomkålshuvud och ett pkt bacon blev grunden för den här gratängen. Kokade blomkålsknippen lätt i saltat vatten. Hällde över kokvattnet i en bunke och den lättkokta blomkålen i en smord ugnsform. Tog lite smör i botten på kastrullen, skar bacon 2-3 cm bitar och hackade lök och fräste lätt i smöret. Pudrade över vetemjöl och spädde med kokvattnet från blomkålen och en skvätt grädde. Smakade av med salt och svartpeppar från kvarn och lät sjuda ihop något. Hällde sedan bacon/skinksåsen över blomkålen och toppade med lite riven ost eller bitar av getost som jag hade kvar i kylen nu. Gratinerade i 225 graders ugn med varmluft i ca 20 minuter.

Serverade gratängen till några klyftor tomat. Gott och enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.