Karréskivor i ugn med curry, lök och mango – serverad med grönsaks- och linsragu.

Fläsk i ugn

En god lunch idag. Hade skivor av fläskkarré som jag kryddade med salt och svartpeppar från kvarn och med curry. Stekte i 200 graders ugn (i ca 45 minuter) med klyftor av gul lök och strimlor av mango. Serverade det ugnsstekta fläsket med löken och mangobitarna till en ragu som jag gjorde genom att fräsa i olja: en finhackad vitlöksklyfta med strimlad vitkål, strimlad morot och en typ av gula linser (bönor) som jag köpte konserverade på burk. Tillsatte bara ytterst lite salt, i övrigt fick grönsakssmakerna tala sitt eget språk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.