Långbakad fläskbog i sojasås med ris

Långbakad fläskbog

En blandning av asiatiskt och pulled pork kan man säga att det här är. En bogbladsstek från gris med ben fick gå länge i gryta i ugnen med lite gott och blandat.

Av bogbladet från gris kan man göra mycket gott, går att koka till dillkött t.ex eller också som jag gjorde igår, saltade, pepprade och lät bryna lätt i grytan tillsammans med grovt skuren lök, ett par vitlöksklyftor och en finhackad chilifrukt med önskad styrka. Tillsatte sedan en deciliter Kikkoman Soja och en skvätt Worchestersås och lite vatten så det täckte botten ordentligt i grytan. Strödde sedan över torkade trattkantareller och lade på lock och ställde i 140-150 graders ugn där den sedan fick stå i 3-4 timmar. Man kan säkert köra den längre i ugnen men då rekommenderar jag något lägre temperatur.

Plockade upp köttbitarna som fick svalna på en tallrik. Spädde ut vätskan i grytan med vatten under sjudning, smakade av och redde med majsenastärkelse utrört i vatten till en lätt simmig konsistens. Plockade av köttet från benen och skar i bitar som jag sedan lade i grytan och rörde om så köttet togs upp av såsen. Skivade sist i långa strimlor av morötter med potatisskalare på längden som jag rörde ned så de blev varma men med spänsten och tuggmotståndet kvar i.

Serverade köttet i såsen med nykokt jasminris och ett par tomatklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.