Korv- och köttrester med potatis, blomkål och morötter i äggstanning

Rester av korv och kött

Skåprensning igen. Det finns ofta några kokta potatisar och lite andra rester i kylen. Jag älskar att ta vara på sånt, blir både gott och känns fint i såväl miljösamvetet som i plånboken.

Skar en gul lök i strimlor och fräste lätt i smörolja. Hade rester av kryddkorv och någon skiva stekt kött som jag skar i bitar och lade ned i teflonkastrullen tillsammans med löken. Kryddade med timjan och en klick tomatpuré innan jag spädde med grädde och lite vatten. Lät sjuda en stund innan jag smakade av med salt och svartpeppar från kvarn. Fick sedan stå och gotta till sig på svag värme.

Stekte stora bitar av kokt potatis, morötter och blomkål, också rester från kylen. Kryddade med salt, en nypa socker och ett varv med svartpepparkvarnen. Vispade ihop två ägg och lite mjölk, kryddade med salt och vitpeppar och hällde över i pannan med potatis mm. Lät gå på medelvärme först och lossade äggblandningen efterhand från kanterna och petade i mitten av pannan så den lösa äggsmeten kom ner mot botten av pannan. Vred ner på svag värme och lät äggsmeten stelna till ordentligt. En generös näve nyskuren persilja hade jag till sist över pannan.

Serverade korv- och köttsåsen med en bit av ”frittatan” samt snabbsaltad gurka och skivad tomat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *