Färsspett med ugnsstekt potatis och yoghurtsås

yoghurtspett med ugnsstekt potatis

Hade gäster i fredags, då bjöd vi på minihamburgare till förrätt som jag gjorde på färs av högrev. Hade halva paketet kvar i kylen och då fick det bli färsspett med tusch av orienten, dvs kryddad med spiskummin.

Blandade färsen med salt, svartpeppar och mald spiskummin. Formade färsen till avlånga rullar som jag trädde upp på träspett. Kryddade spetten med lite mera svartpeppar och ställde att vila i kylen någon timme. Tvättade några potatisar och skar dessa så att det blev som kantiga kuber, dvs skar bort alla rundade sidor. Vände potatiskuberna i olivolja i ugnsform och lade de bortskurna ”potatissnuttarna” i ena sidan av ugnsformen med lite olivolja ovanpå. Saltade med flingsalt och körde en dryg timma i 215 graders ugn. Vände kuberna efter halva tiden.

Serverade sedan de stekta färsspetten med den ugnsbakade potatisen, kuben nästan som bakad potatis och snuttarna som chips! Sallad, tomat, yoghurtsås (yoghurt, hamburgerdressing, chilisås och lite majonnäs), skivad rödlök och persilja och lite mera malen spiskummin kompletterade tallriken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.