Ljummen potatissallad med grillad kronhjortsrostbiff

Ljummen potatissallad med grillad kronhjortrostbiffrt

Nu åkte en färdigpreparerad kronhjortsrostbiff fram från frysen. Jag hade lagat den sous vide så i princip var den färdiglagad och behövde bara skivas upp och grillas lite snabbt så den blev varm. Här går det givetvis jättebra att ta något annat kött, ex.vis biff, entrecote eller varför inte utbankade medaljonger av fläskfilé.

Rostade klyftor av potatis, rödlök, bitar av palsternacka med olivolja och flingsalt i 160-170 graders ugn tills de mjuknat. En stund innan potatisen var färdig lade jag i tomater skurna i tjocka skivor som jag strödde lite salt och socker på. Medan potatis och grönsaker gick i ugnen blandade jag en dressing av olivolja, vitvinsvinäger, fransk senap, socker, salt och svartpeppar från kvarn, kapris och sist en näve finskuren dill/persilja och gräslök. Skar några mangoldblad i strimlor och lade i botten på en rymlig skål. Innan serveringen hällde jag i det rostade potatisen mm och hällde över dressingen i formen med mangold i botten. Vände runt ordentligt så allt blandade sig och den goda dressingen fick ge ifrån sina smaker till det varma.

Skedade upp potatis- och grönsaksblandningen på tallrikar och lade ett par snabbsaltade gurkstavar på varje tallrik samt en nygrillad skiva kronhjortsrostbiff och avslutningsvis en klick färdig bea på köttet och lite balsamicosirap vid sidan om salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.