Sallad på stekt aubergine, rödbetor, potatis, purjolök och halloumi = vegetariskt, nästan!

Vegetariskt, nästan!

Det blev nästan vegetariskt i dagens lunch, sånär som en liten ansjovisstjärt som jag smaksatte dressingen med.

Skar auberginen i skivor och saltade skivorna på båda sidor. Fick ligga på skärbrädan en stund så den vätskade sig – då torkade jag av dem med hushållspapper.

Stekte i tur och ordning, halloumiosten i skivor, aubergineskivorna, potatisen i klyftor samtidigt med purjolöken och sist rödbetorna.

Lade upp de nu ljumna ingredienserna på tallrikar tillsammans med tomatskivor och toppade med en dressing som jag slagit ihop av lite gräddfil, majonnäs, ett kokt ägg och en finskuren ansjovis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.