Lite primörer och smått och gott

Primörer

En lördag med lite goda hopplock från kylen mm. Grunden var en varmrökt sik som jag köpte här i veckan.

Drog mig till minnes en smak från unga år i samband med smörgåsbord hemma i föräldrahemmet, böckling i en syrlig marinad. Troligen en väldigt bra kombination där marinaden kompletterar den feta fisken. Rörde jag ihop olivolja, vit balsamvinäger, socker och salt toppat med ett par skedar skuren gräslök. Blandade ihop och smakade av – ska vara en angenäm syra med lagom balans mellan sött och salt. Rensade den rökta siken och gjorde bitar som var benfria som jag lade på en bädd av isbergssallad och färsk babyspenat. Öste över marinaden och vred några varv med svartpepparkvarnen över och lät stå i rumstemperatur medan jag kokade potatis och sparris. Hade kokta ägg kvar från frukosten som jag skalade och delade och klickade på skagenröra på varje ägghalva.

Serverade den marinerade siken med nykokt skalpotatis, kokt vit sparris med chilibearnaise och tomater med rödlök.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.