Rullad grissida med gräddsås

Rullad grissida

Kunde inte låta bli att köpa en pannfärdig rullad och bunden grissida som låg vakumpackad i köttdisken. Det var sista förbrukningsdag på förpackningen och därför ett riktigt pangpris!!

Tog ur köttet ur förpackningen, torkade av med hushållspapper och lade i ugnsform som sedan fick stå drygt 3 timmar i 150 graders ugn. Kylde ner och förvarade i kylskåpet tills jag skulle använda den idag. Värmde formen med köttet i ugnen och hällde lite vatten i formen. Gjorde en bottenredning och spädde med köttsaften från ugnsformen samt lite grädde. Smakade av såsen med salt, svartpeppar från kvarn och en klick gelé. Justerade konsistensen med lite potatisvatten.

Serverade den uppskivade fläskrullen med såsen, sallad, rädisor och ett par gurkskivor som jag sockersaltat på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.