Påsktallrik med pankofriterade laxbullar

Påsktallrik

Det blev inget överdådigt påskbord i år, bara lilla frun och jag i all enkelhet.

Gjorde en liten Janssons frestelse, hade ett par kokta ägg som jag delade och serverade på lite färsk babyspenat, en klick kaviar respektive skagenröra på ägghalvorna. Måste ju ha en liten sillbit också, passar ju så bra till snapsen. Det blev färdigköpt Brantevikssill.

Hade köpt ett par hela laxfiléer (till extrapris) som jag skulle ha i frysen för framtida bruk. Putsade till dem innan jag frös in och kvar blev då en del fina putsbitar som jag skar i bitar, saltade och mixade till färs. Blandade i fransk senap, sweet chilisås och finhackad dill. Rullade bullar av färsen och rullade i panko ströbröd och friterade i vanlig rapsolja. Serverade sedan de frasiga laxbollarna till påsktallriken och lite extra sweet chilisås bredvid.

Laxbullar

Ja det var hela påskaftonmenyn med en god kall  öl till där vi blandade vanlig ljus lager med mörk julöl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.