Biff a´la Lindström på hjortfärs

Biff a´la Lindström Biff a´la Lindström1

Jag tog ur ett pkt hjortfärs från frysen igår som fick tina i kylen.

Rörde in lite salt i färsen och ställde tillbaka i kylen ett par timmar. Blandade ner 1 ägg, lite ströbröd, salt, svartpeppar från kvarn, en skvätt grädde och sist 2 tärnade kokta rödbetor. Stekte sedan portionsstora biffar på medelvärme i smörolja på båda sidor så de fick färg och blev genomstekta. Tog upp biffarna och höll varma i ugnen medan jag gjorde en bottenredning i stekpannan och spädde ut med kokvatten från potatis- och morotskoket,  grädde och sedan smakade jag av med salt, peppar och lite balsamvinäger och lite kolorit för färgen.

Serverade biffarna med såsen, kokta potatisar och morötter, isbergssallad och saltgurka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.