Confiterade majskycklinglår med selleri- och potatispuré och gröna bönor.

Confiterat kycklinglår

Köpte en majskyckling häromdagen som jag styckade i bröst- och lårdelar. Saltade på delarna och lät dem ligga en stund innan jag torkade av och packade i lagom stor ugnsform. Tillsatte några skivor lök, svartpepparkorn och lagerblad och fyllde upp med rapsolja. Den fick sedan gå under lock i 100 graders ugn i ca 3 timmar. Lät sedan svalna och förvarade sedan kycklingdelarna i oljan i

När jag gjorde iordning maten i kväll tog jag ur de två lårbitarna och stekte försiktigt i pannan. Kokade bitar av rotselleri och potatis, mosade med vispen och rörde ner 1 msk av oljan från stekpannan, saltade och vred några varv med vitpepparkvarnen.

Serverade det supermöra kycklinglåren med purén samt lätt kokta gröna bönor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.