Vildsvin tonnato

Vildsvin tonnato

Med inspiration av min brorson. som bjöd på Vitello tonats – kalv med tonfisksås – förra fredagen, blev det tonfisksås till rester av kokt vildsvinsbog som jag hade i kylen. Här kan man välja stekt eller kokt kött som lämpar sig att skära i tunna skivor och servera kallt.

Jag gjorde tonfisksåsen såhär; Mixade en liten burk tonfisk, saften av knapp halv citron, ett löskokt ägg, ett par msk kapris och sedan skulle det vara ett par sardellfiléer som jag inte hade hemma så det fick bli en skvätt ostronsås istället. Spädde sedan med lite olivolja och mixade lite till. Smakade av med svartpeppar från kvarn.

Serverade köttet i tunna skivor på en bädd av isbergssallad med såsen ovanpå och en sked kapris, några hyvlade spån av parmesanost och så lite nykokta pastaskruvar och några tunna skivor citron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *