Fläskrullader med Hasselbackspotatis och syrade rårivna morötter

IMG_0313

Hade skivor av benfri fläskkotlett som jag gjorde rullader av.  Min variant av Hasselbackspotatis och rårivna morötter, som fått marinera i apelsin- och citronsaft innan serveringen, blev goda tillbehör.

Plattade ut köttbitarna, kryddade med salt och svartpeppar från kvarn, lade en bit skalat äpple och lite ost på varje skiva och rullade ihop och fäste med trästicka. Kryddade runtom med salt och peppar och vände sedan rulladerna i vetemjöl innan jag brynte i stekgryta. Hade lite skivade färska champinjoner som också fick åka ner i grytan, pudrade lite vetemjöl över och spädde sedan med grädde och vatten. Rörde runt så såsen blev slät och lät sjuda en stund innan jag smakade av såsen med, salt, svartpeppar, soja och röd balsamvinäger. Sedan fick det sjuda under lock tills ruladerna blev klara, känn med provsticka!

Skar två tvättade och oskalade potatisar i skivor där kniven inte får gå ända ner utan att potatisen sitter ihop i botten. Lägg potatisen utanför skärbrädan och låt kniven gå i botten på skärbrädan. En klick smör på varje potatis och sedan in i 225 graders ugn. Tog ut och öste med det smälta smöret några gånger. Mot slutet saltade jag och strödde på lite ströbröd.

Rev ett par morötter på den grova sidan på rivjärnet och blandade med saften av en halv citron och en halv apelsin. Saltade lite och lät dra en stund innan servering.

Serverade rulladerna med såsen, Hasselbackspotatisen och de rårivna morötterna som blev en trevlig smakbrytning till köttet och potatisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.