Spagetti och min köttfärssås

Spagetti och köttfärssås

Det finns nog ingen som läser det här som inte har gjort spagetti med köttfärssås. Det är som många andra pastarätter en svensk husmanskost. Det är alltid ett säkert kort!

Fräste köttfärs, röd lök och riven vitlök i smörolja. Tillsatte salt, svartpeppar från kvarn och blandade. Ett par msk tomatpuré och krossade tomater på burk eller tetra. Smakade av med salt, peppar och en skvätt röd balsamvinäger. Lät sjuda i nära ett par timmar. Kokade spagetti enligt anvisningarna på paketet. Toppade köttfärssåsen med en liten skvätt grädde.

Serverade den nykokta spagettin med köttfärssåsen, riven muskotnöt och riven permesanost och en liten persiljekvist. Ett gott italienskt rödvin blev inte helt fel till pastan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.